Нетфликс ќе нуди бесплатна содржина за секого два дена, не се потребни детали за плаќање.

Во моментов, Нетфликс нуди пробен период од 30 дена само за нови корисници.

Нетфликс излезе со нова понуда што се очекува да го зголеми опсегот на ОТТ во Индија. Компанијата ќе понуди бесплатен пробен период за нејзината содржина во Индија за ограничен временски период. За време на повикот за заработка на компанијата, Главниот директор за производи Грег Питерс го најави лансирањето на новата понуда. Оваа нова понуда најпрво ќе биде тестирана во Индија, а потоа се очекува да биде лансирана и на други пазари.

Во моментов, Нетфликс нуди пробен период од 30 дена само за нови корисници. Сепак, овој бесплатен пробен период не е применлив во САД. Во Индија, новите корисници можат да се одлучат за овој пробен период, но овие корисници исто така ќе треба да дадат детали за плаќањето. Откако ќе заврши пробниот период, парите за претплатениот план ќе бидат одземени.

Според новиот StreamFest, корисниците ќе добијат пристап до целата содржина без никакви обврски. Според извештајот на Индија денес, овој нов план ќе се понуди од 4 декември и корисниците ќе добијат пристап до мрежата на Нетфликс вкупно 48 часа.

На почетокот на оваа година, Нетфликс објави дека ќе го запрат пробниот период од 1 месец на глобално ниво. Сепак, понудата е сè уште достапна во Индија. Не можеме да бидеме сигурни дали овој нов StreamFest ќе биде целосна замена за 30-дневниот пробен период или Нетфликс ќе се обиде да ги искористи обете понуди во тандем за да го прошири својот дострел во се поконкурентниот сегмент.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments