Netflix објави нова опција

Netflix со контрола за брзина на видеото

Netflix сега ќе им овозможи на сите корисници на својата апликација Android да репродуцираат видео со различна стапка – почнувајќи од половина брзина до 1,5 пати побрзо.

Според Keela Robison, VP на иновации на производот на Netflix, репродукцијата со променлива брзина е „добро примена“ од клиентите и честопати барана одлика.

Таа, исто така, истакна дека ваквите карактеристики со години се достапни на DVR и ДВД-плеерите.

Како што рече Keela Robison, во која се објавува важноста на функцијата на Android, „Карактеристики како прескокнување на интро, пуштање на следната епизода и брзината на променлива репродукција може да биде чувствителна во креативната заедница, така што секогаш сме внимателни да ги тестираме прво и внимателно да ги слушаме повратните информации. “

Функцијата со променлива брзина ќе биде достапна во апликацијата Android на Netflix и компанијата ќе започне да ја тестира на iOS и на веб-страницата следната недела.

Контролата на брзината на репродукција им овозможува на корисниците да изберат меѓу нормална брзина, побавно (0,5х или 0,75х) или побрзо (1,25х и 1,5х).

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments