Неверојатната снимка од дронови ја покажува најголемата пештера на реката во светот

Неверојатната снимка од дронови ја покажува најголемата пештера на реката во светот

Пештерите не се само дупки во земјата туку зачудувачки и уникатни места

Според спелеолозите барем половина од светските пештери не биле посетени од луѓе.Оваа пештера е апсолутно зачудувачки внатре,во темнината на Там Кан Ксе,Лаос, летајќи беспилотно летало над глава Рајан,Џек и Џејмс ги имаат најубави фотографии.

Там Khoun Xe е познат како Xe Bang Fai најголемата речна пештера што се наоѓа во центарот на Лаос југоисточна Азија.Исполнети со вода со спектакуларни погледи. Просечните предели на пештерата се мерат ширина 76 метри и 56 метри височина, со висина од 20 метри.

Подлабоко во пештерата има огромни пасуси исполнети со чиста вода.

Првиот меѓународен истражувач што ја посети пештерата на Там Кун Ксе беше Пол Меки во 1905 година.

Oва е тимот кој ги направил снимките Jack Williams,Ryan Deboodt,James Greig.За возбудливо едриличарско патување да се восхитуваат на едно од чудата на Лаос, патниците можат да дојдат овде со своите кајаци или да изнајмат брод од локалното население.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments