Windows на следната генерација ќе биде објавен наскоро!

Според официјалното соопштение на Microsoft, следната генерација на Windows нема да биде претставена на Build 2021.

Microsoft веќе долго време има за цел целосно освежување на Windows 10 во однос на дизајнот и корисничкото искуство. Додека сите погледи се насочени кон настанот Build 2021 за следната генерација на верзијата Windows, извршниот директор на Microsoft, Сатја Надела даде неколку изјави за очекуваната верзија во воведниот говор на настанот.

Извршниот директор Надела, кој ја стави фразата следната генерација на Windows во својата изјава, за жал не спомна дали оваа верзија ќе биде објавена под името Виндоус 11 или под чадорот на Windows 10. Сепак, имајќи ги предвид претходните изјави на компанијата, се смета дека верзијата од следната генерација ќе биде објавена под името Windows 10. Се разбира, вреди да се напомене дека ова е претпоставка засега.

Сепак, извршниот директор на компанијата исто така рече дека Windows 10 нема да биде објавен како дел од Microsoft Build 2021. Затоа, не е познато кога ќе биде лансирана следната генерација на Windows. Изразувајќи дека ја тестира новата генерација на Windows, извршниот директор посочува дека наскоро ќе се сретнеме со гореспоменатата верзија.

Нагласувајќи дека е исклучително возбуден од новата генерација на Windows, извршниот директор исто така рече дека со ова издание, тие ќе направат некои измени во вградената продавница за апликации и како резултат на овие промени, тие ќе ја намалат провизијата што ја добиваат од развивачи. Освен тоа, Надела, која се двоуми дали да даде какви било детали за новата верзија, нагласува дека најголемата промена ќе биде во дизајнот на интерфејсот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments