Новиот Nintendo Switch Pro може да пристигне со графичкиот процесор Ada Lovelace!

Моделот 2021 Nintendo Switch Pro може да испорача силни перформанси со графичката архитектура NVIDIA Ada Lovelace.

Се претпоставува дека обновениот модел Nintendo Switch Pro, кој се очекува да биде објавен кон крајот на оваа година, ќе ја користи архитектурата NVIDIA Ada Lovelace. Забележете дека сопственик на наводот е сметката наречена kopite7kimi на Твитер.

За Ада Ловлејс се вели дека е наследничка на архитектурата Ampere на NVIDIA која ги напојува PC графичките процесори на сегашната генерација. Исто така, треба да се потсети дека графичката архитектура Максвел на чипсетите Tegra X1 и Tegra X1 + кои напојуваат преносни конзоли за игри Nintendo Switch и Switch Lite во моментов има седум години и не ги поддржува најновите технологии како што е DLSS (Супер земање примероци од длабоко учење). Новиот Switch може да доаѓа со технологија NVIDIA DLSS и поддршка за 4K.

Ada Lovelace за првпат беше спомената во декември минатата година кога NVIDIA го одложи својот дизајн со повеќе чипови Модул (MCM), наречен „Хупер“, во корист на новата архитектура на Ada Lovelace од 5nm. Со овој дизајн на новата генерација, се тврди дека компанијата ќе го удвои скоро бројот на CUDA јадра и ќе го зголеми овој број од 10,752 на 18,432 во сегашната генерација на Ampere. Секако, се чини дека рачна конзола како Switch не звучи толку моќно, без разлика колку е добра ревизијата. Од друга страна, варијантата на дизајнот на Ada Lovelace специјално произведена и подготвена за обновениот нов Switch ќе биде сосема доволна за конзолата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments