Носените патики на Michael Jordan се поставени на аукција

Носените патики на Michael Jordan се поставени на аукција

Патиките на легендата  Michael Jordan ке одат на аукција како најсеопфатен рекорд на патики од кариерата на Чикаго Булс во ерата на Мајкл Џордан.Оваа неверојатна продажба, која содржи 11 пара патики облечена во игра на Мајкл Џордан.

Најдобриот пар кој го што го носеше Џордан во 1985 година во Италија се проценува помеѓу 650,000 и 850.000 американски долари тоа е најзначајното парче досега на аукција. Исто така, ќе бидат вклучени и патиките облечени во авио-бродот во 1984 година, што се очекува да достигнат меѓу 330,000 и 550,000 американски долари.

Овие чевли се навистина создадени и прецизирани за да го натераат Џордан да настапи со најголема можност.Популарниот документарец го обнови интересот за колекционерството на Џордан а во мај биле продадени најскапите патики.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments