Новиот Ford Mustang Mach 1

Новиот Ford Mustang Mach 1

Дваесет повеќе коњски сили, изработени од делови од Форд перформанси и изглед на убиец, може да го направат овој Мустанг нешто што би го посакале.

Ова е Ford Mustang Mach 1 од 2021 година, и доаѓа со истата мисија што сакаше да се оствари со Ford Shelby уште во 1969 година поделете ја разликата помеѓу полноправната Shelby Mustang и Mustang GT.Прво и најважно, Mustang Mach 1 пакува 480 коњски сили, тоа се 20 повеќе од стандардниот Mustang GT што е исто така со вграден 5.0 литри Coyote V8 мотор.

Покрај уникатното подесување на моторот и различните нови делови за 5.0-литарскиот V8, тимот на Мустанг исто така го разгледуваше и стариот дизајн на Shelby, не само што дизајнерите сакаа да го имитираат прилично безвременскиот изглед на оригиналот, туку инженерите сакаа функционалност.

Предниот крај е првенствено дизајниран за аеродинамична ефикасност, но исто така изгледа правилно ретро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments