Нов интерфејс за повици на Whatsapp!

WhatsApp ќе го промени дизајнот на екранот за повици.

По прилагодувањето за поддршка на повеќе уреди и компресија на фотографии, WhatsApp нуди нов кориснички интерфејс за гласовни и видео повици, што го олеснува додавањето на нови учесници и придружувањето кон повиците подоцна. Најновата ажурирање на WhatsApp Beta воведува нов UI за повици што е јасно инспириран од FaceTime.

Со новиот кориснички интерфејс, транзициите се прават поистакнати со светло-бела шема на бои. Во претходната верзија, транзициите беа во сива скала. Затоа, не беше лесно на прв поглед да се каже дали нешто е вклучено или не.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments