Нов сензор за камера за паметни телефони

Ветува револуција во фотографијата

Vivo е тешко првата асоцијација што ја правиме кога споменуваме паметни телефони.

Vivo е популарно име во Кина, што е основа на присуството на компанијата во индустријата.

Инженерите на кинескиот производител со месеци работат на новата генерација камери за паметни телефони за да ги подобрат можностите за снимање на мобилните уреди. Посебен акцент е ставен на ситуациите кога нема доволно светлина или се обидуваме да фотографираме во целосен мрак.

Долгите експерименти на Vivo се исплатија, бидејќи тие успеаја да создадат RGBW филтер во боја, кој има голема предност во однос на RGGB сензорите на паметните телефони.

Според компанијата, нивниот сензор е во состојба да пренесува повеќе од 160% повеќе светлина.

Ова е важна карактеристика што ќе ја промени вашата перцепција за снимање со паметен телефон при слаба осветленост.

Новите филтри во боја на компанијата се исто така 60% поефикасни од сензорите RYYB (црвена, жолта, жолта, сина) што се користат во предводниците како Huawei P40 Pro.

Веќе започна работата на првите паметни телефони што користат сензори Vivo. Нивната премиера се очекува да се случи на почетокот на следната година.

Овој хардвер е посебен производ во кој се вложуваат средства повеќе од една година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments