Нова генерација на супер брз јапонски воз со максимална брзина од 360 км на час

Нова генерација на супер брз јапонски воз со максимална брзина од 360 км на час

Нова генерација на супербрзиот воз N700S неодамна беше претставена во Токио, која патува на едно сосема ново ниво, и има решение во случај на земјотрес.

Новиот модел на јапонскиот супербрз воз N700S започна со работа.Овој воз може да достигне брзина од 360 км на час.Новиот брз воз има намалена отпорност на воздухот и бучава во однос на претходните модели и е првиот комплетно редизајниран брз воз во последните 13 годин,патувањето сега е поудобно.Компанијата смета дека новиот систем на литиум-јонски батерии, кој се наоѓа во самиот воз, ќе биде исклучително корисен во случај на прекин на електрична енергија или земјотрес.

Акумулираната енергија му овозможува на возот да премине со мала брзина за краток дел во случај на прекин на електрична енергија или да патува на побезбедна локација ако е во области со висок ризик, како што е мост или тунел, на пример за време на земјотрес.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments