Новата програма за безбедност на Apple дава специјален iPhone хардвер

Новата програма за безбедност на Apple дава специјален iPhone хардвер

Ајфонците ќе им овозможат на истражувачите привилегиран пристап за изнаоѓање нови слабости.Но истражувачите го отфрлаат тоа заради законските ограничувања.

„Епл“ откри нов вид iPhone во средата но не е оној што само некој може да го задржи вниманието новата серија на модифицирани ајфони се подесени специјално за безбедносни апликации како дел од новата програма за безбедносно истражување на технолошкиот гигантЈа  започна програмата велејќи дека ќе прифати апликации веднаш и дека истражувачите кои аплицираат треба да очекуваат многу брзо да ги добијат своите уреди.

Ајфоните ќе бидат најновите достапни модели,но тие доаѓаат со специфично фузирање на хардвер што опфаќа програми што ги користат безбедносните истражувачи.Програмата за безбедносни истражувачки уреди нуди средна основа, со тоа што истражувачите сега можат да добијат iPhone телефони со привилегиран пристап директно од Apple.

 Споредено со нормален iPhone, каде сте ограничени на софтвер од App Store, овие уреди им овозможуваат на истражувачите да го истрчаат софтверот за тестирање на безбедноста веднаш. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments