Нови работи што може да ги направи вашиот телефон

Android веќе има многу иновации и нуди многу карактеристики

Android веќе има многу иновации и нуди многу карактеристики. На пример, Nearby Share, што е поддржано од Android 6 и погоре.

Предупредувања за земјотрес

Функцијата испраќа сигнали до паметните телефони кога е откриен земјотрес во околината околу нив. Амбицијата е постепено да се создаде глобален систем кој предупредува во секунди од почетокот на земјотресот да стигне до потрошувачот.

Пријатен одмор

Режимот за спиење станува вграден во апликацијата за часовник на телефонот. Ја следи употребата на уредот ноќе, помага да заспиете со смирувачки звуци и музика.Може да го смени алармот на будилникот со помазна и помирна музика.

Повеќе карактеристики за автомобилот

Android Auto исто така добива нови функции. Тие додаваат компатибилност за апликацијата за календари, подобри упатства за навигација и можност за повикување каде патувате.

Android Auto е компатибилен за сите уреди со Android 6 и подоцна. Исто така, потребен ви е автомобил со компатибилен мултимедијален систем.

Заштедете време во итни случаи

Android сега нуди Служба за локација на вонредни состојби (ELS) во 29 земји. Тие му овозможуваат на телефонот да го избере соодветниот телефон за итни случаи според јазикот на уредот.

Целта е исто така да се олеснат центрите за итни случаи, кои можат полесно и побрзо да обезбедат преведувач во случај на потреба. Android ELS е дел од сите уреди со Android 4.1

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments