Нови технологии што наскоро ќе ги видиме во автомобилите

Нови технологии што наскоро ќе ги видиме во автомобилите

Шоуто за потрошувачка електроника во Лас Вегас,е место каде дебитираат не само најфутуристичките автомобили,туку и најнапредните технологии за автомобили.Покрај тоа, некои од нив се далеку од соништата за иднината.Ние веројатно ќе ги видиме во сериски модели за не повеќе од две години,а во некои случаи и за неколку месеци. Еве ги најпознатите љубопитни презентирани годинава. 

Транспарентен преден капак***Транспарентното покритие на е всушност преку камери,сензори и зголемена реалност што можете да го видите на екранот е под предните тркала.

Крај на кражба без клуч***инженерите користат ултра врска во која компјутерот на автомобилот може да ја утврди вашата локација со зачудувачка прецизност и во исто време да го препознае автентичниот сигнал од клучот.

Тридимензионална табла*** Секоја информација од картата за навигација до телефонските повици – може да се прикаже како тродимензионална светлосна слика.

Аудио систем без звучници***звукот се создава со специјални вибрирачки површини на контролната табла и во автомобилот. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments