Новиот интернет прелистувач „насилно“ пристигнува на сите наши компјутери.

Денес, стариот Интернет експлорер генерира само околу 5 проценти од вкупниот сообраќај на Интернет.

Пред неколку месеци, Microsoft ги одвикнуваше корисниците на Windows од прелистувачот Internet Explorer, бидејќи сите ќе бидат скоро „принудени“ да се префрлат на Chrome Edge од ноември.

Кога корисниците сакаат да го стартуваат Explorer на своите компјутери за неколку дена, Windows автоматски ќе ги префрли, односно ќе го стартува Edge.

Windows првично ќе лансира 1.156 страници во Edge, вклучувајќи Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, бројни страници на Google, како и страници на познати банки и големи брендови.

Во Microsoft тие веруваат дека на корисниците на Windows ќе им биде полесно да започнат да ја користат верзијата Microsoft Edge 87, која ќе пристигне на 19 ноември.

Патем, стариот Internet Explorer денес генерира само околу 5 проценти од вкупниот сообраќај на Интернет.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments