Новиот италијански тест за коронавирусот дава резултати преку плунката за 3 минути

Новиот италијански тест за коронавирусот дава резултати преку плунката за 3 минути

Италијанското Министерство за Здравство го одобри новиот рапиден тест за коронавирус што може да го добиете за 3 минути, преку тестирање на плунката. Тестот се нарекува Daily Tampon и беше направен од страна на компанија со седиште близу Милано со колаборација со Универзитетот во Санио.

Тестот функционира на сличен начин со тестовите за бременост, односно се зема примерок од плунката на пациентот и дава два можни резултати: една линија за негативен, две линии за позитивен. Производството на тестовите ќе започне наскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments