Новиот Mac Pro со процесор на Apple може да дојде во 2022 година!

За новиот Mac Pro е посочена 2022 година, која својата моќ ќе ја преземе од процесорот Apple.

Изнесени се нови тврдења за иднината на моделот Mac Pro, кој им се допаѓа на професионалците и нуди најмоќно искуство со Macintosh. Додека најмоќниот достапен Mac Pro нуди максимум 24-јадрен процесор Intel Xeon-W и графичка картичка AMD Radeon Vega, новите модели Mac Pro со процесори на Apple, за кои се вели дека ќе бидат објавени во 2022 година, се чини дека се beверови.

На објавата на LeaksApplePro на Твитер, се гледа дека новиот Mac Pro ќе има свој посветен процесор и графички процесор. Врвниот модел споменува 64-јадрен процесор со 48 јадра на изведба, 512 GB RAM и 128 јадра на графичкиот процесор. Се споделува дека цената ќе биде значително висока со 18999 УСД. Најевтиниот модел со 24 јадра на перформанси, 32 јадрени процесори, 64 GB RAM и 32 јадра на графичкиот процесор е изразен како 5,599 американски долари. За средниот модел се тврди дека нуди 48-јадрен процесор со 36 перформанси јадра, 256 GB RAM и 64 GPU јадра. Цената ќе биде 11999 УСД.

Забележително е дека постои јаз помеѓу разликите во цените помеѓу трите Mac Pro, така да се каже. Меѓу основниот и средниот модел има разлика од 6.500 американски долари. Разликата помеѓу високи и средни модели е 7.000 американски долари. Оваа ситуација предизвикува да гледаме на истекувањето со одредено сомневање.

Во меѓувреме, новиот фактор на форма се очекува да биде помал од половина од вкупната големина на сегашниот Mac Pro.

Па, какви се вашите очекувања за новиот Mac Pro?

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments