Новиот седан Legend на Honda ќе вози сам по фреквентни автопати во 2021 година.

Другите производители на автомобили кои се обидоа масовно да произведуваат возила на Level 3, се сопнаа.

Honda го изнесе ова смело тврдење оваа недела дека масовно ќе произведува автономни возила способни да извршуваат 100 проценти од возачките задачи под одредени услови, но дека возачите ќе треба да стојат за да преземат контрола кога ќе биде потребно.

Овој тип на автономно возење е дефиниран како Level 3 од Здружението на автомобилски инженери. Се однесува на високо автоматизирано возење каде возачот сè уште треба да може да го преземе возилото по барање. Автоматизација на Level 4 значи дека автомобилот е способен сам да се справи со повеќето ситуации во возењето, додека Level 5 е во голема мерка теоретско и опфаќа целосна автоматизација во која било состојба.

Во соопштението за печатот, Honda вели дека добило одобрение од јапонското Министерство за земјиште, инфраструктура, транспорт и туризам за масовно производство на возила на Level 3. „Ова одобрение му овозможува на системот за автоматско возење да управува со возилото наместо со возачот под одредени услови, како на пример кога возилото е во сообраќаен метеж на автопатот“, вели производителот на автомобили.

Honda планира да ја лансира верзијата од следната генерација на својот седан Legend опремена со новоодобрена опрема за автоматско возење, наречена „Пилот на сообраќајот“, до крајот на март 2021. Според договорот со јапонската влада, возилото ќе содржи податоци рекордер за следење на неговите движења и надворешната сигнализација за да ги направи другите учесници во сообраќајот свесни за неговите автономни можности.

Возилото мора да вклучува систем за следење на возачот кој го следи вниманието и однесувањето на возачот. Тоа може да значи камери или инфрацрвени сензори за да утврдат дали очите на возачот се насочени кон патот. Исто така, постојат строги барања во врска со „примопредавањето“ помеѓу софтверот за самовозење на автомобилот и возачот:

Пред да станат незадоволителни услови за управување со околината за возење, опремата мора да го предупреди возачот за пренесување на контролата (предавање) назад кон возачот и мора да продолжи со безбедно возење сè додека не заврши предавањето Кога не може да се изврши примопредавање, опремата мора безбедно да го запре возилото.

Honda беше една од повнимателните производители на автомобили кога станува збор за автомобили што управуваат самостојно. Неодамнешното рангирање на водечките компании во автономна технологија не го вклучува ниту јапонскиот производител на автомобили, која е шеста по големина автомобилска компанија во светот. Honda разговараше со некои од врвните АВ оператори во САД, но сè уште нема откриено своја програма за самовозење. Компанијата претходно соопшти дека е насочена кон 2025 година за лансирање на самостојно управување автомобили на Level 4.

Во 2018 година, Honda објави дека ќе инвестира над 2 милијарди долари во Крстарењето поддржано од GM во текот на 12 години. Производителот на автомобили помогна во дизајнирањето на Cruise Origin, заедничко електрично автономно возило без волан и педали. Друг договор со Waymo, одделот за самостојно возење на Alphabet, не успеа и двете компании се оддалечија.

Но, повеќето компании, вклучувајќи ги Waymo и Cruise, изјавија дека го прескокнуваат Level 3 и работат исклучиво на технологијата Level 4. Причината е што Нивото 3 се смета за потенцијално опасно, со оглед на потребата возачите да останат внимателни и покрај тоа што возилото ги извршува повеќето од возачките задачи.

Другите производители на автомобили се вознемирени од ветувањето за возење на Level 3. Во 2018 година, Audi рече дека неговата лимузина „А8“ ќе доаѓа со функција наречена „Помош за сообраќаен метеж“, што кога е активна, ќе ги ослободи човечките возачи од потребата да обрнат внимание за време на запрениот сообраќај. Но, одликата зависеше од одобрување од локалните власти, а „Помош за сообраќаен метеж“ останува мирен на повеќето пазари ширум светот. Ауди не планира да ја активира одликата, а автоматизацијата на Level 3 останува огромна база на правни, регулаторни и деловни предизвици.

BMW рече дека неговото претстојно електрично возило ќе има и можности на Level 3, но кога iX SUV беше претставен оваа недела, таа функција беше забележливо отсутна.

И покрај овие падови, Honda во однос на можностите на технологијата Level 3. Honda ќе остане посветена на понатамошниот развој на безбедносните технологии додека се обидува да им служи на луѓето ширум светот со радост и слобода на мобилност“, велат од компанијата, „обезбедувајќи им на луѓето мир во умот и инспирирајте го нивното чувство на љубопитност“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments