Новите клипови на пакет батерии за безжично полнење на Mophie на задниот дел од вашиот телефон.

Алтернатива на MagSafe.

Mophie е едно од најстарите имиња во бизнисот кога станува збор за пакувања на батерии за паметни телефони, но неговото последно издание става нов пресврт во пристапот. Наместо футрола за батерија што може да се користи само со еден телефон, новиот Juice Pack Connect користи модуларен систем за да клипува батерија на задниот дел од вашиот телефон, каде што може безжично да го полни.

Тоа е креативно решение што решава многу проблеми и на нарачаните случаи на батерии и на помодерните пакувања на батерии Qi. Juice Pack Connect работи во основа со секој телефон што поддржува безжично полнење, не само со еден уред. И механизмот за клип овозможува да се користи полнењето Qi дури и кога сте во движење, без прибегнување кон решенија како чудна низа чаши за вшмукување за да ги задржите полначот и телефонот заедно.

Плус, системот на Mophie е модуларен, така што ако ви кликне батеријата, можете само да се лизнете на друг пакет Mophie и да продолжите да се полните. Тука постои и можност за идно проширување: компанијата веќе вклучува држач за зафат на телефон кој може да се закачи на главната точка на прицврстување кога не полните, и лесно е да се замисли дека може да издаде други производи што ја користат предноста на поставувањето исто така

Самиот пакет батерии располага со батерија од 5.000mAh и нуди и USB-C приклучок и Qi поддршка, и двете може да се користат за полнење на Juice Pack Connect или за полнење на втор уред. Сепак, Mophie не кажува каква моќност нуди Juice Pack Connect во однос на брзината на полнење.

Другото големо прашање со Juice Pack Connect е цената од 79,95 американски долари – голема цена што треба да се плати за пакет USB-C батерии од 20 000mAh деновиве, а уште помалку од 5,000mAh.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments