Послаби батерии за моделите iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro

Сертифицирани слики наводно протекоа

По извесно време, се добија сертифицирани три батерии на iPhone 12, со што се открива дека Apple може да ги испорачува поновите модели со помали ќелии во споредба со претходниците.

Сега, слични вести кои зборуваат за батеријата што и припаѓаат на претстојниот iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro, кружат, и можно е Apple да се држи до ист капацитет и за двата модели.

Сликите беа споделени на Twitter и тие, наводно, потекнуваат од страницата за тестирање на хемиски приближување на Корејскиот институт, при што слики од екранот прикажуваат и други детали за батеријата.

Како што споменавме погоре, номиналниот капацитет всушност ќе биде помал од оној што е присутен во iPhone 11. Во разговорот го внесуваме iPhone 11 бидејќи во извештаите се наведува дека овој модел има иста големина на дисплеј како iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro.

Ако веќе не знаете, дадени подолу, се проценуваат на номиналните капацитети на батеријата за наредните четири модели.

  • iPhone 12 (5.4-inch) – A2471 – 2227mAh
  • iPhone 12 Max (6.1-inch) – A2431 – 2775mAh
  • iPhone 12 Pro (6.1-inch) – A2431 – 2775mAh
  • iPhone 12 Pro Max (6.7-inch) – A2466 – 3687mAh

Во посебен извештај, Apple може да ги објави новите модели во септември, но можно е тие да бидат официјално објавени во октомври.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments