Ажурирањето за емитување на NVIDIA ги подобрува веб-камерите и микрофоните!

Ажурирањето на NVIDIA Broadcast има AI карактеристики кои ќе ги воодушеват наследните корисници на веб-камера и микрофон.

Новото ажурирање 1.2 за NVIDIA Broadcast овозможува подобрувања засновани на софтвер за наследни микрофони и сопственици на веб-камери.

Најновата верзија додава нови карактеристики на АИ за откажување на ехо во просторијата, звучни профили и акустична регулација. Откажувањето на ехо е одлична алтернатива на скапите wallидни панели за придушување на звукот, додека профилите помагаат да се отстранат некои вознемирувачки звуци, особено вашето куче, вашата мачка или бучни инсекти надвор. Лепенката исто така може да го намали бучавата од видеото. Се разбира, ова не е замена за високо-технолошка веб-камера, но ќе му даде нов век на траење на вашиот стар модел.

Емитувањето сега ви овозможува истовремено активирање на повеќе одлики на АИ, овозможувајќи ви да ја замаглите позадината и автоматски да го врамувате лицето. Исто така, обезбедува поправки за неколку грешки. Како и секогаш, софтверот може да го користат бесплатно сопствениците на графички картички RTX. Оние што користат постари модели на GeForce или графички картички AMD Radeon треба да бидат навредени.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments