NVIDIA целосно ја апсорбира Mellanox Technologies и се преименува во NVIDIA Networking

NVIDIA целосно ја апсорбира Mellanox Technologies и се преименува во NVIDIA Networking

NVIDIA преку викендот формално го преименува Mellanox Technologies во NVIDIA Networking. Гигантот кој главно произведува графички за компјутери, го имаше превземено Mellox уште во Април 2020, во договор вреден $7 мијиларди.

Се очекува NVIDIA да продолжи да ги произведува сите продукти кои Mellanox ги произведуваше пред да стане дел од нив. Веб страната на Mellanox сега припаѓа на INVIDIA и на нејзе може да се види соопштението „Mellanox Technologies сега е NVIDIA Networking“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments