NVIDIA работи на ултра квалитетен режим за DLSS!

Се појави документ што покажува дека NVIDIA ќе додаде ултра квалитетен режим на DLSS технологијата.

DLSS Ultra Quality Mod беше наведен во документ поврзан со Unreal Engine 5. Како што е познато, технологијата DLSS се користи за зголемување на вредноста на FPS со употреба на вештачка интелигенција во игри со многу детална графика. Покрај тоа што повеќето од новообјавените игри се компатибилни со DLSS денес, можеме да кажеме дека играчите уживаат да ја користат оваа одлика. Па, што ќе му донесе на DLSS предвидениот режим на Ултра Квалитет?

Како одговор на технологијата DLSS на NVIDIA, AMD го објави FidelityFX. Можеме да кажеме дека FidelityFX дава подобри резултати од DLSS во теорија. Бидејќи FidelityFX може да обработи игра со резолуција од 77% во режим со највисок квалитет што може да ја извршува, додека DLSS може да процесира игра со резолуција од 66,6% во тековниот режим на квалитет. Со други зборови, DLSS; Додека во режим на квалитет може да ја зголеми резолуцијата за 1,5 пати, FidelityFX е способен да стори повеќе од тоа. Во овој момент, NVIDIA можеби ќе сака да го затвори јазот со FidelityFX со додавање на Ултра Квалитетен Режим во DLSS.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments