Galax ја лансираше првата картичка RTX 3080 со ограничување на Ethereum!

Galax ги лансира првите графички картички GeForce RTX 3080 и RTX 3070 со ограничен Ethereum.

Galax повторно ги издава графичките картички GeForce RTX 3080 и RTX 3070 Black General на брендот со обновениот силициум Ampere на NVIDIA, што го ограничува рударството на Ethereum. Да истакнеме и дека графичката картичка е иста како и претходните ревизии во секој поглед, сè до нејзината естетика. Претходните гласини сугерираа дека NVIDIA бара партнери од АИБ да разликуваат нови модели од претходните модели за да се избегне забуна кај потрошувачите. Псевдонимот Lite Hash Rate (LHR) исто така беше речено дека е внатрешно кодно име на новата серија.

Не е познато дали NVIDIA има специфични упатства за тоа како продавачите треба да означуваат нови графички картички или дали имаат слобода да ги пласираат своите графички картички како што сакаат. Galax ја додава фразата „FG“ на името на моделот на производителот. Исто така е нејасно дали ова е случајно или има некакво значење.

Производителите ќе мора да ги ажурираат своите страници за производи или да објавуваат нови страници за обновени графички картички. На пример, Галакс споменува дека моделот GeForce RTX 3080 Black General [FG] користи силициум GA102-202 (LHR) и ефикасноста на рударството Ethereum е ограничена на околу 43 MH / s. GeForce RTX 3070 Black General [FG] сега користи GA104-302 (LHR) со ограничена брзина на хаш Ethereum од 25 MH / s.

NVIDIA наводно ќе им го испорача новиот силициум Ампер на своите партнери во средината на мај. Значи, се смета дека можеме да видиме потенцијално ослободување најдоцна во јуни. Досега, GeForce RTX 3080, RTX 3070 и RTX 3060 се единствените модели кои ќе добијат можност за минирање. GeForce RTX 3090 е напуштен бидејќи се вели дека предводникот е премногу скап за рударство со крипто. GeForce RTX 3080 Ti, од друга страна, се покажа како рударско чудовиште во претходното протекување.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments