Можно е NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti да биде вратена повторно!

Се вели дека NVIDIA го продолжи производството на GeForce GTX 1080 Ti со архитектура на Паскал и дека е можно графичката повторно да се врати.

Предложено е дека моделот GeForce GTX 1080 Ti, кој досега е прикажан како еден од најдобрите графички картички од страна на NVIDIA, може да започне повторно да се испорачува. Изворот на ова тврдење е дека еден од корисниците на форумот наречен Quasar Zone кој рекол дека добил новопроизведен GeForce GTX 1080 Ti откако ја испратил старата графичка картичка 1080 Ti на замена заради дефект.

Поминаа повеќе од 4 години од лансирањето на предводникот на графичката картичка Паскал GeForce GTX 1080 Ti. GTX 1080 Ti со архитектура Pascal GP102 GPU понуди значително зголемување на перформансите во однос на претходните предводници на генерацијата Максвел. Единствениот одговор на AMD на ова беше Vega 64, кој може да му конкурира само на GTX 1080. Потребни беа неколку години за AMD да даде сериозен одговор на NVIDIA. AMD направи конкурентно враќање во сегментот за игри графики за ентузијасти со високи перформанси со графички процесори Big Navi на крајот на минатата година.

Се разбира, враќањето на графичката картичка, која сепак работи успешно, ќе биде извонредно. Датумот на производство на новата картичка испратена до враќањето е 2021 година, создавајќи знак прашалник во умовите. Да се напомене дека картичката е EVGA SC модел.

Имајќи предвид дека EVGA им даде 3-годишна гаранција на графичките картички базирани на NVIDIA GPU, се наведува дека тоа не е можно. Нема многу смисла да се произведуваат нови партии на картички кои се заменети со нови понуди, дури и ако се работи за гаранција. Повеќето единици за замена се произведуваат рано, а не 4 години по лансирањето. Од друга страна, исто така е можно за EVGA да ги користи своите резервни единици за производство на нови единици.

NVIDIA неодамна го продолжи производството на наследни графички картички GTX 1050, GTX 1650 и RTX 2060 за борба против недостатоците на видео картичките и GPU. GTX 1080 Ti најверојатно ќе се врати во овој период. Да видиме дали ќе дојде официјална изјава од фронтот на NVIDIA.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments