Објавен драјверот NVIDIA GeForce 466,27 WHQL!

Драјверот на NVIDIA GeForce 466.27 носи поддршка за Metro Exodus Enhanced Edition и различни игри.
Достапен е двигател на видео картичка NVIDIA GeForce 466.27 WHQL. Новиот драјвер со себе носи поддршка за игрите Metro Exodus Enhanced Edition, Mass Effect Legendary Edition и Resident Evil Village.

Новиот Metro Exodus е специјално развиен за да работи на графички картички за трагање по зраци (Ray Tracing). Играта, која ќе биде објавена на 6 мај, ќе има и понапредни ефекти за откривање на зраци од оригиналната верзија и технологијата NVIDIA DLSS 2.0.

Списокот на компатибилни монитори за G-Sync е проширен со 5 нови монитори. Последните монитори додадени на списокот се: AOC 24G2W1G8 со AG274US4R6B, ASUS XG349C, Philips 279M1RV и Samsung LC27G50A.

NVIDIA гласини ќе воведе ограничување на хаш за рударство со крипто со овој двигател за RTX 3060 12 GB и други производи што ќе бидат објавени по средината на мај. Покрај тоа, поддршката за DirectX 12 Agility SDK е вклучена во овој двигател.

Можно е да го инсталирате ажурираниот драјвер на видео картичка од апликацијата GeForce Experience. Дополнително, можете да ја посетите веб-страницата на NVIDIA за возачот за NVIDIA GeForce 466.27.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments