Nvidia отвара центар за Вештачка Интелегенција во Индија

Nvidia отвара центар за Вештачка Интелегенција во Индија

Компанијата Nvidiа и Индискиот технолошки институт – Хајдерабад се согласија да работат заедно на создавање центар за вештачка интелигенција во Хајдерабад, објави институтот.

Новиот центар ќе има за цел да ја унапреди „вештачката интелегенција“, технологијата за лингвистика, паметни градови и земјоделство.

Nvidiа ја напојува револуцијата во виртуелната интелегенција низ истражувачки капацитети насекаде. Нашата соработка со ИИТ Хајдерабад ќе го забрза истражувањето на „вештачката интелегенција“  и ќе помогне да се создадат иновативни решенија за предизвиците во реалниот свет.

Nvidia веќе има слични центри за истражување во Велика Британија, Хонг Конг и Финска.

Акциите на компанијата пораснаа за 1,16% во тргувањето на Вол Стрит по објавувањето на информацијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments