Прикажана е новата изведба на RTX 3080 Ti GC Gaming од Gigabyte!

Се појави пакувањето за првата графичка картичка Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti.

Се појави првата графичка картичка Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti. Мур законот е мртов потврди дека некој што го познава веќе ја има графичката картичка во нивни раце. Овие нови картички во моментов се испраќаат до центрите за дистрибуција на АИБ и веројатно до првите трговци. Затоа, бројот на луѓе кои имаат пристап до овие графички картички се зголемува од ден на ден.

Гигабајт беше меѓу првите партнери на NVIDIA што ја објави целата своја постава преку веб-страницата на ЕЕЗ. Компанијата развива различни дизајни од Gaming, Vision и Eagle, како и сериите AORUS Master и Xtreme. Добиеното пакување е исто така потврдено дека е опремено со Gaming OC варијанта и 12 GB меморија.

NVIDIA RTX 3080 Ti ќе има нов GA102 GPU со 10240 CUDA јадра. Ова ќе биде модел од висока класа кој ќе биде позициониран на не-RTX 3080 Ti. Дополнително, се наведува дека и двата модели ќе се продаваат истовремено.

Можеме да кажеме дека сега е јасно кога ќе пристигнат графичките картички RTX 3080 Ti и RTX 3070 Ti. Двата модели ќе бидат претставени на 31-ви мај. Се смета дека ова може да биде поврзано со посебен, но сè уште не објавен настан во Компјутекс. Прегледите и употребливоста на графичките картички се очекуваат на почетокот на јуни.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments