Netflix, го објави трејлерот на филмот направен како пародија на Евровизија

Netflix, го објави трејлерот на филмот направен како пародија на Евровизија

Глобалниот натпревар за песна Евровизија, кој трае постојано од 1956 година, беше откажан оваа година поради пандемијата Коронавирус. Netflix планира да ја пополни оваа празнина со еден пародичен филм. Во трејлерот се појавуваат Rachel McAdams и Will Ferell.

Коронавирус е пречка за Евровизија

Поради пандемијата коронавирус која сеуште трае, одлучено е да не се одржува Евровизија 2020. Секако дека ова беше очекуванопоради тоа што во овој период најважна е социјалната дистанца и изолацијата.

Глобалното музичко натпреварување продолжи да ја возбудува публиката повеќе од половина век. Како што светот станува се повеќе онлајн, годишните перформанси покажуваат рапидно ширење на интернет. 

Netflix ќе ја пополни оваа празнина

Фановите кои се мислат како тоа година без Евровизија, можат да го гледаат пародијскиот филм на Netflix „Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga“. Во актерската екипа на филмот спаѓаат и Rachel McAdams, Pierce Brosnan, Dan Stevens, Demi Lovato исто така ќе биде дел од актерската екипа и Will Ferell кој е еден од авторите.

Според трејлерот, Netflix планира публиката да ја насмее додека и ја задоволува желбата за Евровизија. Во трејлерот се спомнува дека филмот ќе биде објавен во јуни оваа година. Сеуште не се знае кои се друѓите имиња и кој ќе биде побендикот на натпреварот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments