Објавен концепт за Microsoft Surface Solo

Концептот зема од дизајнот на Surface Duo

Microsoft неодамна го лансираше својот смартфон Surface Duo кој е во вестите од изминатата година.

Смартфонот со двоен екран од Microsoft сè уште се тврди дека е ограничен во функционалноста во споредба со бесмислените смартфони што можат да се превиткуваат од Samsung.

Дизајнерот Џонас Даенерт, познат како @PhoneDesigner на Twitter сподели концептни слики на Surface Solo, развеселувајќи се како би изгледал единствениот екран.

Surface Duo може да се користи како телефон со еден екран кога ќе го отворите и клипувате еден екран околу задниот дел.

Сепак, односот на размерот и целокупната симетрија на телефонот се компромитирани и воопшто не изгледа пријатно. Пошироко е од вообичаеното.

Концептот на Surface Solo на дизајнерот има традиционален или нормален сооднос бидејќи може да се пофали со еден екран, а не со два индивидуални панели.

Забележете дека дизајнерот ги зема своите знаци за дизајн од уредите на Microsoft.

Дефинитивно би сакал Surface Solo да гледа дневна светлина во иднина бидејќи целокупниот концепт е прилично уреден. Што мислите за концептот Surface Solo?

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments