Објавен Visual Studio 2022!

Microsoft го претстави Visual Studio 2022, новата верзија на својот водечки пакет алатки за развој.

Visual Studio 2022 го објави Microsoft, чиј прв јавен преглед ќе биде достапен ова лето. Се наведува дека водечкиот комплет за алатки за развој на компанијата ќе биде побрз, подостапен и полесен.

Една од најзначајните моменти на Visual Studio 2022 ќе биде преминот кон 64-битна апликација. Забележете дека важната предност на 64-битните апликации е што тие не се ограничени на 4 GB меморија. Во оваа смисла, новата верзија ќе има неограничен пристап до целата меморија на вашиот компјутер.

Новата верзија ќе биде со ажурирани икони што треба полесно да се идентификуваат и разберат на прв поглед, новата поддршка на фонтот Cascadia Code на Мајкрософт со Windows Terminal, теми за нови производи и интеграција со Accessibility Insights. „Мајкрософт“ исто така ќе го олесни прилагодувањето на вашето искуство со можност за синхронизирање на поставките и поставките на IDE низ уредите.

Објавувањето на Visual Studio 2022 ќе биде компатибилно со Azure ресурсите .NET 6 и C ++ 20. Ова вклучува целосна поддршка за унифицираната рамка во .NET 6 и работи како кориснички интерфејс за апликација со повеќе платформи (MAUI) што може да се користи за изградба на апликации за Windows, Android, macOS и iOS. Другите подобрувања вклучуваат подобри перформанси за основниот дебагер, поддршка за разговор со текст за време на сесиите во живо на споделување, повеќе функции за моторот IntelliCode, подобрувања во пребарувањето кодови и подобра асинхрона соработка, преземање обврски и преглед на барањата за повлекување од платформи како GitHub.

Дополнително, Microsoft споделува дека го обновува Visual Studio за Mac со префрлување на мајчин кориснички интерфејс за MacOS за да обезбеди подобри перформанси и сигурност. Дополнително, верзијата ќе се интегрира со одликите за пристапност до macOS, а Microsoft ќе ја ажурира терминологијата преку IDE, правејќи ја поконзистентна помеѓу верзиите Mac и Windows.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments