Објавена е цената на iPhone 12

Објавена е цената на iPhone 12

Американскиот технолошки гигант Apple продолжува да работи на воведување на нова серија iPhone паметни телефони и оваа година. Иако слушаме и споделуваме многу од овие студии, малку знаеме за цената на новата серија на iPhone. Секоја информација што сме слушнале досега е дека новата серија на iPhone ќе биде ’поевтина’. 

Неодамна е направено уште едно тврдење кое ги поддржува гласините дека серијата iPhone 12 ќе биде ефтина. Во објавата на Твитер, Џонон Просер од Front Page Tech ја сподели не само почетната цена на новата серија, туку и цената на сите модели во серијата. 

Цена на серијата iPhone 12

Велејќи дека ги добил овие информации од извор што дал точни информации за новиот датум на објавување на iPhone SE, Џонон Просер изјавил дека новата серија на iPhone ќе има почетна цена од 649 долари. Освен тоа, Просер ги вклучи и карактеристиките на екранот и цените на уредите во серијата iPhone 12. 

Објавени се и карактеристиките на iPhone 12

Врз основа на објавата на Просер, можеме да кажеме дека новата серија на iPhone 12 ќе има 4 модели, а сите овие модели ќе имаат OLED панел и што е најважно, 5G врска. Со споделувањето направено од Просер, можеме да додадеме дека Apple ќе им се допадне на уште многу луѓе во индустријата за паметни телефони.  Ајде да ги разгледаме подетално опишаните карактеристики.

iPhone 12 (5,4 инчи)

 • Екран: BOE OLED, Super Retina DisplaY
 • Рам: 4 GB
 • Складирање: 128GB / 256 GB
 • Процесор: А14
 • Тело: Алуминиум
 • Камера: 2 камери
 • 5Г врска: Има
 • Цена: 649 долари / 749 долари

iPhone 12 Max (6,1 инчи)

 • Екран: BOE OLED, Super Retina DisplaY
 • Рам: 4 GB
 • Складирање: 128GB / 256 GB
 • Процесор: А14
 • Тело: Алуминиум
 • Камера: 2 камери
 • 5Г врска: Има
 • Цена: 749 долари / 849 долари

iPhone 12 Pro ( 6,1 инчи)

 • Екран: BOE OLED, Super Retina Display и 10 бити длабочина на боја
 • Рам: 6 GB
 • Складирање: 128GB / 256 GB / 512 GB
 • Процесор: А14
 • Тело: Нерѓосувачки челик
 • Камера: 3 камери + Лидар
 • 5Г врска: Има
 • Цена: 999 долари / 1.099 долари / 1.299 долари

iPhone 12 Pro Max ( 6,4 инчи)

 • Екран: SAMSUNG OLED, Super Retina XDR со поддршка од ProMotion  и 10 бити длабочина на боја
 • Рам: 6 GB
 • Складирање: 128GB / 256 GB / 512 GB
 • Процесор: А14
 • Тело: Нерѓосувачки челик
 • Камера: 3 камери + Лидар
 • 5Г врска: Има
 • Цена: 1.099 долари / 1.199 долари / 1.399 долари

Apple кој нудеше цена од најмалку 999 долари закорисниците кои сакаа OLED дисплеј на серијата iPhone 11 претставен пред 8 месеци, но ако ја погледнеме новата серија на iPhone ќе видиме дека компанијата не само што ја намали влезната цена на уредот па дури нуди и 5G врска во уредот. Иако можеби не знаеме колку точни се споделуваат овие информации од страна на Џонон Просер, цената на Apple од ваков вид може да им овозможи на уште многу корисници да изберат Apple во иднина.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments