Јапонците го соборија рекордот! Најбрз регистриран интернет!

Додека операторите и давателите на услуги популаризираат 5G и WiFi 6 брзини на интернет и пренос на податоци, научниците и инженерите се фокусираат на уште поголеми брзини.

Така, јапонскиот национален институт за информатички и комуникациски технологии (NICT) штотуку постави нов рекорд.

Минатата година беа постигнати поголеми брзини на пренос на податоци преку Интернет преку соработка помеѓу Велика Британија и Јапонија. Тие успеаја да достигнат неверојатни 178 ТБ/с во август 2020 година, но тоа сега е надминато од рекордот на NICT. Скоро двојно поголема од таа брзина, светскиот рекорд за брзина на пренос на податоци на Интернет сега е 319 TB/s, пишува SlashGear.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments