Обука за работа во Google звучи многу нормално.

И, во никој случај не е фиксиран на „антимонопол“ хаха што значи тој збор?

Нејасно ми е зошто „NewYork times“ прави толку голема работа со неверојатно нормалните практики на „Google“ за обука за работа! Вработените во Google можат да зборуваат за што било додека не зборуваат за антимонопол, пренесува Times. Вработените на Google не треба да ги објавуваат во е-пошта, состаноци или интервјуа за работа.

„Ние не сме надвор да„ здробиме “,„ убиеме “,„ повредиме “,„ блокираме “или да направиме нешто друго што може да се сфати како зло или неправедно“, се вели во слајд за обука на Google, пренесува „Times“. Многу нормално да се прима ова упатство секоја година! Сигурен сум дека Google исто така не сака да ја осакатува, распарчува, убива, елиминира, мацерира или на друг начин сквош конкуренција.

Но, да бидеме искрени: зарем сите не добивме обука на работното место дека ако го користиме големиот збор „А“ – монопол – треба да ги завериме нашите адвокати и да ја обележиме целата е-пошта како „привилегија на адвокат-клиент“? Ова е само очигледна работа.

Без оваа обука, некој може случајно да напише „Имам намера да гилотина Експедиа купувам ИТА софтвер“, а потоа, Комисијата за хартии од вредност може да го најде. Додека ако не го напишете тоа и купите ИТА софтвер во секој случај, таа аквизиција е дефинитивно добра, кул и не е антиконкурентна.

На крајот на краиштата, Google го отстрани слоганот „не биди зло“ од својот кодекс на однесување во 2018 година – но „да не сториме ништо што може да се сфати како зло“ значи во основа истото, нели? Покрај тоа, сегашниот претседател на САД ја сака оваа тактика на користење привилегија на адвокат-клиент, па очигледно, таа мора да биде паметна, законска и етичка.
Искрено, само гласно да кажете „антимонопол“ моли регулаторите да се мешаат со вас и затоа е страшна идеја да го кажете тоа на кое било интервју за работа. Никогаш не знаете кога случајно може да ја повикате ДИК да го разгледа вашиот дефинитивно-не-монопол.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments