Од крајот на јуни автобус на ниво

Автобусот  Ево обезбедува автономна транспортна услуга во Франција од крајот на јуни годинава.Имено во соработка со автономната транспортна услуга на ниво 4 без возач чија брошура може да прочита и да види детали за возилото. Автобусот превезува спортисти и посетители од паркингот до приемот на однапред одредена рута од 1,5 км има максимална брзина од 18 км на час.

Беа инвестирани шест години експериментирање во развојот на во кое учествуваа околу 200 експерти за морнарица. Возач на навигација Navya која благодарение на бројните сензори, му овозможува да работи без возач на однапред одредена рута.Натамошни планови се да се овозможи автономно возило на ниво 4 да се вози по повеќе-лента пат и да минува низ пресеци со семафори и друга сигнализација.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments