Office за iPad сега има поддршка за глувче и тастатура.

Word, Excel и PowerPoint се поддржани.

Microsoft денес донесува поддршка за глувче и тастатура на своите апликации за Office за iPad. Производителот на софтвер вети дека ќе ги ажурира своите апликации Office iPadOS претходно оваа година, а ажурирањата сега се во живо во App Store за Word, Excel и PowerPoint.

Office за iPad сега ви овозможува да ја користите вградената табла за следење на Магичната тастатура на Apple за да пребарувате низ текст, фотографии и други предмети во Word, Excel и PowerPoint. Покажувачот е запознаен со контекстот, како и другите апликации што ја искористија магичната тастатура, така што можете да означите текст во Word, да ги менувате големините на сликите и графиконите во PowerPoint и да изберете повеќе ќелии во Excel. Тоа е многу слично како да користите Office на компјутер или Mac.

Заедно со поддршката за глувче и тастатура, Microsoft додава и повеќе Fluent UI на своите апликации за Office за iPad. Word, Excel и PowerPoint имаат освежени почетни екрани и нова лента со изборни менија.

Microsoft, исто така, планира да донесе повеќекратна поддршка на документи во Excel, подобри контекстуални менија и офлајн поддршка на датотеки за облачни датотеки во следните месеци Оваа најнова поддршка за глувче и тастатура започнува да се шири денес и „треба да допре до сите корисници за неколку недели“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments