Прва официјална изјава за Xiaomi Mi Mix 4!

Xiaomi Mi Mix 4, кој веќе подолго време е предмет на вести за протекување, е одобрен од извршниот директор на компанијата.

Денес беше направен првиот конкретен чекор во врска со моделот Xiaomi Mi Mix 4, кој се очекуваше околу две години. Додека новиот модел на серија беше тема на љубопитност од корисниците, извршниот директор на компанијата ја даде првата официјална изјава дека Mi Mix 4 ќе биде објавен.

Како што знаете, Лу Веибинг, генерален директор на Redmi, со својата изјава за Weibo даде сигнал за новиот модел Mi Mix.

По сите овие настани, извршниот директор на Xiaomi ги потврди изјавите на Лу Вајбинг. Изјавувајќи дека моделот Mi Mix 4 ќе биде објавен оваа година, извршниот директор Леи Јун исто така ја даде добрата вест дека моделот од новата генерација ќе ги обедини сите технолошки иновации.

Xiaomi Mi Mix 4

Извршниот директор, кој се плаши да даде детали за новиот модел на серијата, исто така потврди дека работат на таблет. Наведувајќи дека тие ќе понудат поддршка за пенкало за корисниците за прв пат со овој модел на таблет, извршниот директор за жал не даде никакво детално објаснување за овој модел.

Сепак, според информациите добиени од извори блиски до Xiaomi, овој модел се очекува да го носи името Xiaomi Mi Pad 5. Засега не откри кога ќе биде претставен кај двата модели. Сепак, се предвидува дека Xiaomi ќе сподели повеќе информации за моделите Mi Mix 4 и Mi Pad 5 со корисниците во наредните денови.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments