Апликацијата OneDrive за Windows добива поддршка од 64-бита!

64-битна поддршка е додадена на клиентот за синхронизација на OneDrive за Windows.

Microsoft објави јавен преглед на клиентот за синхронизација OneDrive за Windows во 64-битен. 64-битниот клиент е особено препорачан за корисниците кои работат со големи датотеки или голем број датотеки на OneDrive. Забележете дека 64-битните апликации можат да користат повеќе од системската меморија.

Како што знаете, OneDrive може да се инсталира на Windows 10 и постари верзии. Апликацијата ви овозможува лесно синхронизирање датотеки од OneDrive со вашата локална машина. Бидејќи се интегрира со File Explorer во Windows, управувањето со датотеките и папките на OneDrive го обезбедува истото искуство како и користењето на локална папка.

За да ја користите 64-битната верзија на OneDrive, потребен ви е компјутер со x64 процесор што работи со 64-битна верзија на Windows. Да ве потсетиме дека и покрај тоа што тие користат 64-битна архитектура, Виндоус на уредите ARM сè уште не поддржува апликации дизајнирани за процесори x64. Затоа, мора да продолжите да го користите 32-битниот клиент. Microsoft работи на емулација на x64 за уредите ARM64 и во моментов е во процес на тест-тестирање со Insiders на каналот за развој.

Може да ја преземете 64-битната верзија на клиентот OneDrive од оваа адреса. Ако веќе го имате инсталирано клиентот, оваа верзија ќе биде инсталирана над вашата тековна верзија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments