Опцијата што досега можеа да ја користат само сопствениците на iPhone конечно доаѓа на Android.

Опцијата за поставување приватност ќе им понуди на корисниците повеќе опции за биометриска заштита …

Корисниците на WhatsApp на уредите со Android наскоро би можеле да добијат опција што до сега може да ја користат само сопствениците на мобилни уреди на Apple. Кога станува збор за безбедноста, односно можноста за заштита на преписката, корисниците на уреди со Android сега имаат можност да ја заклучуваат апликацијата со ПИН или отпечаток од прст.

IPhone сепак им овозможува на своите сопственици да го заклучуваат WhatsApp со препознавање на лице. Оваа опција не постои на Android, и покрај фактот што многу уреди поддржуваат препознавање на лице.

WhatsApp сега се чини се подготвува да ја донесе оваа одлика на уредите со Android со некои од следниве ажурирања. Веб-страницата WABetaInfo, која се занимава со „копање“ низ бета верзии на различен софтвер и апликации, дојде до ова знаење.

Редизајнирана поставка за приватност на податоците во менито Поставки на ажурираната бета верзија на WhatsApp, опција за заклучување на отпечатоци (заклучување на отпечаток) заменета со биометриска брава (Биометриско заклучување).

Врз основа на ова, може да се заклучи дека следната верзија на WhatsApp за Android ќе им понуди на корисниците на телефони и таблети повеќе опции за биометриска заштита (покрај скенирање на отпечатоци и препознавање на лице, на пр., Скенирање на очи).

Бидејќи новата опција е сè уште во бета фаза, не е познато кога може да стигне до уредите со Android.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments