Автомобилскиот гигант Opel го обновува своето лого за да биде во чекор со времето!

Германскиот автомобилски гигант Opel го обнови своето лого, кое ги има истите линии подолго време, за да остане во чекор со концептот за чист дизајн во новото време. Новото лого беше со нов фонт и нова боја.

Новото лого на Opel има потенка структура за разлика од старото лого. Додека дебелината на прстенот во логото беше намалена, должината на громот беше зголемена. Сепак, скриптата на Opel исто така беше променета. Името на марката е напишано со фонт што компанијата го нарекува „Opel Next“.

opel logo

Покрај логото и фонтот, Opel ја смени и „сончевата жолта“ боја во позадина. Компанијата започна да ја користи „жолтата опел“ боја, во која жолтата се рефлектира поостро. Беше наведено дека новата боја го симболизира новиот тип на енергија вклучен во палетата на производи во согласност со електричната ера.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments