Оригиналниот Galaxy Fold на Samsung додава бесплатно неколку од најпаметните карактеристики на Z Fold 2.

Нов начин да направите селфи фотографии, парови на апликации и многу повеќе.

Една од најкул нови карактеристики на Samsung Galaxy Z Fold 2 беше можноста да се користи предниот дисплеј на телефонот како визир за задните камери, што може да биде навистина корисно за работите што редат селфи со повисок квалитет. Ако сте го посакувале тој практичен начин да направите подобро селфи, но се држите до оригиналниот Galaxy Fold, имате среќа: Samsung ја носи таа функционалност за селфи и низа други функции од Z Fold 2 до првата Fold преку ажурирање на софтвер што е достапно од денес.

Fold не добива само нов начин за правење селфи. Ажурирањето исто така го носи режимот Capture View, кој ви овозможува рамка на фотографија со едната половина од главниот екран на Fold и прегледување до пет од најновите фотографии или видеа што сте ги направиле на другата половина. А режимот Pro Video сега ќе ви овозможи да снимате видео во сооднос 21: 9 и со 24 fps.

Оригиналниот Fold исто така добива неколку одлики од Z Fold 2 наменети за подобрување на продуктивноста. Апликацијата Пар, на пример, ви овозможува да поставите кратенка за активирање до три апликации одеднаш во претпочитаниот распоред на поделен екран. Тоа значи дека ако сакате да имате отворен Twitter на едната половина од вашиот екран и YouTube на другата, можете да направите кратенка за да ги стартувате тие апликации заедно и да го поставите начинот на кој ви се допаѓаат. Сега можете да организирате прозорци со поделен екран хоризонтално, исто така,

Блогот на Samsung забележува дека датумот на лансирање и карактеристиките вклучени во ажурирањето „може да се разликуваат според операторот или пазарот“, сепак, ажурирањето можеби сè уште не е достапно за вашиот Fold.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments