Ова е технологија што ја користевме во 1995 година

Ние не носевме само разни гаџети пред 25 години, носевме многу повеќе од нив.

Секогаш пишуваме за најновата технологија но сега сакам накратко да се потсетиме што технологија користивме порано едн осврт на изминатите 25год.

Nokia 2110 ***Направи многу но може да се вклопи во вашиот џеб.Од Нокиа во 1980-тит ,motorola станаа симбол на Вол Стит.Мобилните телефони почнаа со тенок дизајн до 1995 година а првиот телефон на компанијата со неговиот познатиот рин-тон. Се разбира телефоните не правеа само повици првиот телефон на Нокиа со играта ЗМИЈА дебитираше во 1997 година но беа сигурни, цврсти и нивните батерии траеја засекогаш.

Пејџер

Ако немавте рано мобилен телефон пејџерот беше начин да покажете колку сте популарни или важни. Денес целиот процес за користење на еден се чувствува како архаичен.Бирајте број почекајте бип внесете го телефонскиот број за да ве повика назад и да се надевате дека вашиот примател е и во близина на телефон и доволно се грижи за всушност да ги следи со вашето барање. Пејџерците исто така ни дозволуваат да испратиме рана форма на текстуална порака со внесување броеви.

Дискмен ***Се разбира, музиката може да биде дури и пренослива од бум-кутија.Но касета истекува на снимката и од 1995 година да се замени со CD-игра дискмен .

Нинтендо ***Играњето во движење во 1995 година веројатно дојде во форма на Nintendo Game Boy.Првиот воведен во 1989 година, преносливиот играч се зголеми многу популарен во текот на 1990-тите и неговиот концепт живее до денес во форма на нитендо свич.Тоа е редок уред кој станува толку синоним за својата цел станува стандарден пример за сè што следи во пресрет на…… Можеби најладното нешто во врска со Game Boy беше фактот што го поткопа како кога и каде можат да бидат видеоигрите играше.

Технолошката индустрија сега во 2020год длабоко е напредната но тоа не е само наше искуство преку интернет луѓето што возат и тегнологиите што ги придвижуваат се сменија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments