Овој сет топ-кутија ги собра 4K Android TV, Freeview Play и Chromecast во еден уреден пакет.

Едношалтерска продавница за вашите ТВ потреби.

Humax е добро познат по своите сет-топ боксови за телевизори, а неговиот последен модел е првиот што ги комбинира сите паметни телефони на Android TV со Freeview Play, како и 4K HDR компатибилност.

Humax Aura доаѓа со вградена говорна контрола преку Google Assistant, како и пристап до Amazon Prime Video, Disney +, BT Sport и повеќе, благодарение на интеграцијата со Android TV.

Како Freeview Play кутија, исто така добивате пристап до над 70 канали без претплата, со можност за снимање до четири телевизиски програми во живо додека гледате петтина во исто време.

Постојат две опции на хард диск, во зависност од тоа колку содржини сакате да снимате: 1TB ќе ве покрие снимање до 500 часа, додека опцијата 2TB ви овозможува до 1.000 часа.

Ако сакате да гледате емисии во движење, можете да ја користите апликацијата Humax Aura за да емитувате ТВ-емисии во вашиот дом или да ги преземате за да гледате подоцна – исто така можете да ја користите апликацијата за закажување на снимки и поставување потсетници за вашите омилени ТВ-емисии.

Google smarts.

Humax вели дека поставувањето на Aura е лесно и „со најавување на нивната сметка на Google, корисниците имаат брз пристап до сите преземени апликации, поставките на Youtube, преземањата на музика, како и поврзаноста на Google Home“.

Како уред со Android TV, Google Chromecast е вграден во Humax Aura, што значи дека можете да проследувате фотографии, видеа, музика и повеќе на вашиот ТВ-екран користејќи лаптоп, таблет или телефон.

Придружниот далечински управувач доаѓа со неколку копчиња за кратенки, вклучувајќи копче Freeview Play, Top Picks (што ви дава препорака за содржина) и посветени копчиња за Android Home, Amazon Prime Video и Humax Kids ‘Zone.

Исто така, има копче за „Google Assistant“; можете едноставно да го притиснете за да активирате говорна контрола и да му поставите на гласовниот асистент бројни прашања, како и да ја контролирате репродукцијата на вашиот телевизор; Може да побарате од „Google Assistant“ да ги контролира и вашите други паметни домашни уреди, на пример, вклучување на паметните светла или вклучување на вашиот паметен термостат.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments