Пад од 10% на цените на RAM и SSD

Падот се очекува до крајот на 2020

Неочекуваните потешкотии го одложија пуштањето на стратешки производи за некои компании, при што аналитичарите очекуваат ситуацијата постепено да се стабилизира.

Со оглед на тековните трендови, DRAMeXchange предвидува дека до крајот на годината ќе забележиме пад од 10% на цените на NAND и DRAM меморијата.

Ова е дефинитивно добра вест за потрошувачите кои размислуваат да купуваат SSD, бидејќи тоа директно ќе влијае на нивната продажба на пазарот.

Покрај традиционално позитивната третина четвртина и очекуваната премиера на новата генерација на iPhone, очекуваме двоцифрен пад на цената на модулите NAND и DRAM во овој период од 2020 година.


Присуството на огромна количина на непродадени производи во меморијата NAND и DRAM е водечка причина за ефтина цена на овој хардвер.

Преголемата потрошувачка и ниската активност на потрошувачите како резултат на пандемијата ќе продолжат и во првиот квартал на 2021 година

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments