Падот на Samsung поради COVID-19 го испраќа Huawei на врвот

Падот на Samsung поради COVID-19 го испраќа Huawei на врвот

За прв пат досега Huawei испорачал повеќе смартфони низ целиот свет во текот на една четвртина од која било друга компанија тоа е токму она што се случи во периодот април-јуни оваа година.Ова не значи дека Huawei ќе се одржи на првото место долго, бидејќи резултатите беа јасно под влијание на постојаната пандемија.Бројот на испорачаните смартфони на „Хававеј“ од 55,8 милиони е всушност намален за 5 проценти од година во година,додека Samsung се лизна за 30% на 53,7 милиони.

 Повеќе од 70 проценти од уредите на Huawei сега се продаваат во Кина.Во услови на невидено глобално економско забавување и предизвици продолжија да растат и да се унапредуваат.И покрај импресивниот хардвер ,телефоните на Huawei сега се тешко продаваат на повеќето потрошувачи. Самсунг само изјави дека очекува подобра продажба следната четвртина поради новите лансирања на телефони..

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments