Паметен телефон со Гимбал камера: LG WING

LG WING е првиот телефон што ја донесе функцијата Gimbal Camera на мобилен уред. Уредот исто така привлекува внимание со одликата за двојно снимање што ја нуди благодарение на неговиот втор екран и одликата за ефект на звук Боке што ги прави саканите звуци да излезат во прв план.

LG Electronics (LG), многу интригирачки и зборуван на телефон уште од првиот ден кога беше објавено WIng of LG неодамна го претстави турскиот пазар. LG WING, кој им нуди на потрошувачите сосема нови мобилни искуства со својата единствена форма што доаѓа од својата тројна задна камера, има многу карактеристики што ќе им го олеснат на корисниците кои сакаат да снимаат видеа.

LG WING, кој може да се користи на два различни начина како Основен режим и режим на вртење, го претвора почетниот екран во режим на пејзаж со вртење на целиот преден дел на телефонот за 90 степени во насока на стрелките на часовникот додека е во режим на ротација. Така, телефонот има два екрани што можат да се користат за исти или различни операции истовремено. Додека гледате филм, сопствениците на LG WING можат да разговараат со своите пријатели во текст или да ги следат упатствата на играта на другиот екран додека играат игра. Сепак, овој телефон со двоен екран е од непроценлива придобивка, особено за корисниците кои сакаат да снимаат видеа или чија професија бара од нив да снимаат видео континуирано.

Способност да се снимаат две видеа и звук како ефект на Бокех
64 MP Ultra High Definition OIS, 12 MP Ultra Wide Large Pixels и 13 MP. LG WING, кој има три задни камери, вклучувајќи pop-up камера од 32 MP, може да изврши „Двојно снимање“ во режим на ротација користејќи истовремено една од задните камери на телефонот. Снимките може да се зачуваат заедно во една датотека или во две одделни датотеки со соодносот на аспектот поставен на 1: 1 или 16: 9. Една од најкорисните одлики за корисниците е дека Вториот екран може да се користи како посебна палета за уредување додека видеото или фотографијата се прикажуваат на почетниот екран. LG WING исто така вклучува и LG Creator’s Kit, збирка напредни решенија за слики како што се Time Lapse (Timelapse Control), Sound Bokeh за да се изнесат саканите звуци и ASMR Recording.

Прва карактеристика на Гимбал камерата во светот
Првата Гимбал акциска камера во светот во паметен телефон го прави Вториот дисплеј на LG WING корисна област за зафат. Така, снимањето во хоризонтален режим со една рака, што е тешко да се снима со традиционалниот стап, содржи појасни и помазни слики. LG WING вклучува џојстик за контрола на аголот на фотоапаратот, заклучување за намалување на тресењата и заматеноста, режим на следење за неспокојот на видеата во движење, режим на следење во прво лице за снимање на ритмички и динамични движења, следење на пан за хоризонтално движење со минимално нагоре и надолу шејкот нуди функции што обично се наоѓаат само на вистински гимбал.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments