Panasonic го олесни начинот на користење на Lumix камерите како веб-камери.

Официјална апликација што е многу подобро решение од постојното хакирање.

„Панасоник“ објави официјална апликација за веб-камери „Лумикс“, како што за прв пат забележа PetaPixel. Софтверот, сè уште во бета фаза од неговото тивко објавување кон крајот на минатиот месец, ви овозможува да го приклучите вашиот фотоапарат во вашата машина Mac или Windows и да го препознаете како извор на видео во апликациите како Google Meet и Zoom. Официјалниот софтвер на Panasonic го заменува хакерскиот процес кој компанијата го претстави во јуни.

Обработката на Panasonic беше неопходна поради недостаток на веб-камера за време на раните месеци на пандемијата COVID-19. Но, тоа беше далеку понезгодно од домашна апликација, барајќи да користите ханк на Panasonic за да го отстраните преклопениот интерфејс на апликацијата за врзување и потоа да го насочите преносот во живо од фотоапаратот преку посредник како софтвер со отворен радиодифузер (OBS).

За среќа, таа природна апликација ја отстранува целата таа гужва и може да се префрлите на веб-страницата на Panasonic тука за да ја преземете. Еве упатство за инсталирање и користење:

Сега, можете само да поврзете фотоапарат Lumix преку USB на вашиот компјутер и апликацијата Lumix Webcam Software ќе му помогне на вашиот компјутер да го препознае како надворешен извор на камера за употреба во апликации за видеоконференции, не е потребен посредник. Сепак, ќе ви треба поддржана камера „Лумикс“ и треба да ја проверите табелата што ја состави „Панасоник“ на својата веб-страница со детали со кои платформи за видеоконференции најдобро работи.

Еве го целиот список на модели Lumix кои работат со софтверот досега:

  • Panasonic LUMIX S1H
  • Panasonic LUMIX S1R
  • Panasonic LUMIX S1
  • Panasonic LUMIX S5
  • Panasonic LUMIX GH5S
  • Панасоник LUMIX GH5
  • Panasonic LUMIX G9
  • Panasonic LUMIX G100 (наскоро)
0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments