PayPal сега ќе им дозволи на сите корисници во САД да купуваат и продаваат крипто валути.

Компанијата објави дека функционалноста е на пат од минатиот месец.

PayPal сега ќе им дозволи на сите корисници во САД да купуваат, продаваат и држат крипто-валути веднаш од нивната сметка на PayPal. Веста дојде како ажурирање на соопштението за печатот од минатиот месец, во кое се најавуваше дека новата функционалност е на пат (преку TechCrunch).

Ја гледам достапната функционалност во апликацијата PayPal. За мене, има транспарент за можноста да се купи криптовалута веднаш на горниот дел од главниот екран, и ако го допрам тоа, можам да изберам да купам Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin.

Поддршката на PayPal за крипто валута е значително гласање на доверба во дигиталните валути и може да ги охрабри секојдневните корисници да ги усвојат. Сепак, PayPal не е прва финансиска технолошка компанија што поддржува криптовалути; Апликацијата Сквер Кеш додаде поддршка за Bitcoin во 2018 година, на пример.

PayPal планира да ги прошири одликите на крипто-валутата во Venmo и да „избере меѓународни пазари“ во првата половина на следната година. И на почетокот на 2021 година, PayPal планира да ви дозволи да плаќате трговци на PayPal со криптовалута.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments