Печатач што работи на која било површина со рака

На Kickstarter се појави печатач PrintPods, кој може да печати графика и текст директно од мобилен телефон, а вие треба само да ги поставите на површината за да се отпечати и да се повлече со рака.

Веќе над 80.000 американски долари на Kickstarter се собрани од проектот PrintPods, „најнапредниот рачен печатач за сите подлоги“, како што го нарекуваат неговите креатори. Овој рачен печатач се поврзува директно со мобилен телефон што подготвува, подготвува или печати графики. После тоа, само треба да го земете уредот во рака и да го повлечете на површината што сакате да ја отпечатите – и тоа е тоа.PrintPods печати на дрво, пластика, метал, ткаенина, кожа, камен, керамика и слични материјали на овој начин, додека позадините можат да бидат рамни или дури и груби, се чини дека мал печатач не се грижи. Кога станува збор за видот на мастило, се поддржуваат оние наменети за печатење на привремени „тетоважи“, па затоа се погодни за печатење директно на кожата, а има и класични постојани мастила за други подлоги, како и невидливо УВ мастило видливо само под ултравиолетова светлина.

Работата работи на батерии, со едно полнење за кое може да се направат до илјада отпечатоци, а една пакет мастило е доволна за дури 3.500 од нив. Висината на печатење е една инчи, или околу 2,5 сантиметри, што го издвојува овој печатач за разлика од конкуренцијата, но и од претходниот производ на истиот производител, печатач „во молив“ наречен PrintPen.

Мастило и за на кожа е 100% безбедно, не корозивно, растворливо во вода и не иритирачки. Инспирирајте се со брилијантни бои како морнарица сина, црвена и црна. Забавувајте се со пријателите и испечатете привремени тетоважи или ставете омилен дизајн, лого на тим или марка на вашата кожа за настани, забави или забава во семејството.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments