Philips лансира нови прочистувачи на воздухот, вели „ефикасен против вируси“.

Прочистувачите на воздухот ќе можат да го споделуваат статусот на филтерот и исто така ќе го покажат преостанатиот век на траење на филтерот
Технологијата AeraSense скенира загадувачи 1000 пати во секунда и дигитално ги прикажува нивоата на PM2.5, алерген и гасови во реално време во просторијата.

Philips додаде на сегашниот профил на прочистувачи на воздухот со лансирањето на Новата серија за урбани живеалишта. Компанијата тврди дека новите прочистувачи на воздухот се дизајнирани за урбани домови. Новата серија доаѓа со технологијата AeraSense и VitaShield Intelligent Purification System. Компанијата тврди дека технологијата е способна да отстрани 99,97% од загадувачите на воздухот во затворените простории до 0,003 микрони.

Philips тврди дека новата серија на прочистувачи на воздухот ќе биде ефикасна не само против PM2.5, чад, прашина, алерген на полен, бактерии, но исто така ќе отстрани и 99,9% вируси од воздухот. Новата серија за прочистување на воздухот Phillips започнува со 17 500 фунти.

Новите прочистувачи на воздухот од серијата „Урбан живот“ се погодни за големини на простории кои се движат од мала до средна спална соба и просторија за дневна соба и ќе бидат достапни во три серии: 3000i, 2000i и 1000. Сериите 3000i и 2000i се паметен прочистувач што може да се контролира преку Clean Home + апликацијата , Алекса и Сири.

Прочистувачите на воздухот ќе можат да го споделуваат статусот на филтерот и исто така ќе го покажат преостанатиот век на траење на филтерот.

Технологијата AeraSense скенира загадувачи 1000 пати во секунда и дигитално ги прикажува нивоата на PM2.5, алерген и гасови во реално време во просторијата. Истото се означува и преку прстените во боја, сината боја дава сигурност за здрава средина за дишење. Опсегот ќе биде достапен во нежни бои со цел да се вклопи во украсот на урбаните домови.

Во Philips, ние веруваме во обезбедување значајни и достапни иновации во личното здравје и разбираме дека во сегашното сценарио, фокусот на потрошувачите се насочува поагресивно кон здравјето и хигиената. Прочистувачите на воздухот денес се претворија во сезонски производ во едногодишна потреба. Новите прочистувачи на воздухот од урбаната серија го задоволуваат ова барање за чист и здрав воздух во секое време од годината и вклучуваат најнова технологија. Прочистувачите на воздухот се опремени автоматски да чувствуваат загадувачи 1000 пати во секунда во воздухот и ги отстрануваат загадувачите 800 пати помали од ПМ 2,5, со што се обезбедува супериорна филтрација, брзо прочистување притоа давајќи им гаранција за здрава средина за дишење на нашите потрошувачи „- рече Гулбахар Таурани, потпретседател на лично здравје

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments