Facebook Workplace достигна 7 милиони платени претплатници!

Корпоративната платформа за комуникација Facebook Workplace објави дека достигнала 7 милиони платени претплатници.

Пред една година, Facebook објави дека нејзината корпоративна комуникациска платформа наречена Workplace достигна 5 милиони платени претплатници. Денес, Workspace на Facebook достигна уште една пресвртница, надминувајќи го прагот од 7 милиони платени претплатници.

Зголемувањето постигнато од Workplace покажува дека платформата оствари годишен раст од 40 проценти во претплатничката база. Во објавата споделена од Facebook, извршниот директор Марк Цукерберг подвлекува дека компанијата започнала да го користи Работното место единствено како алатка за внатрешна комуникација пред да им дозволи на другите компании да ја користат.

Платформата Workplace е дизајнирана да служи како внатрешна социјална мрежа каде вработените можат да комуницираат едни со други. Во моментов, клиентите на платформата вклучуваат имиња како што се Virgin Atlantic, Walmart, Telefónica, BT, Booking.com, Deliveroo, AstraZeneca, Starbucks и Save the Children.

Од друга страна, екипите на Microsoft, еден од главните конкуренти на Workspace, успеваат да се истакнат. Минатиот месец, Microsoft објави дека Teams достигнале над 145 милиони дневни активни корисници и скоро ја удвоиле својата корисничка база во споредба со минатата година.

Сепак, Facebook исто така не занемарува да понуди нови функции за работното место. Функциите како што се Прашања и одговори во живо, преводи во живо, преводи и уредување на титли беа додадени на платформата минатата година. Услугата сега доби нови можности и подобрувања, вклучително и ново искуство во прашање и одговори во живо, што ви овозможува полесно да одговарате на прашања од голем број луѓе. Покрај тоа, постои подобрена библиотека за знаење со нова опција што ви овозможува да собирате содржина од други платформи, така што вработените можат да пристапуваат до информации од една локација.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments